22 Μαΐ 2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-11


Η ομάδα έρχεται από δύο συνεχόμενους υποβιβασμούς. Πρόεδρος της ομάδας εκλέγεται ο κ.Τάκης Χολέβας που με τους συνεργάτες του αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση της ομάδας. Πιστεύει ότι σε 3 χρόνια η Δόξα θα παίζει σε Εθνική κατηγορία. Το έργο της ανασυγκρότησης  φαίνεται δύσκολο αλλά παρ' όλα αυτά τα καταφέρνει άριστα.Το ΔΣ της ομάδας έχει στο πλευρό του τον Νίκο Κακογιάννη και Μπάμπη Ζαχαρόπουλο.
Προπονητές αναλαμβάνουν οι Λουκάς Ρόπας και ο Δημήτρης Ζυγούρης. Προπονητής τεματοφυλάκων ο Γιώργος Βακερλής. Μετά τις αρχικές αγωνιστικές γενικός αρχηγός αναλαμβάνει ο Νίκος Αγγελίδης. Η ομάδα αγωνίζεται στο γήπεδο της Εργάνης. Κάνει μια πολύ καλή χρονιά κάνοντας πρωταθλητισμό, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και δεχόμενη μόνο 16 τέρματα.
Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος παίζει εκτός έδρας στο Γαλάτσι με την ομώνυμη ομάδα (που είναι ήδη πρωταθλήτρια) αν και νικήσει τερματίζει δεύτερη με τρεις βαθμούς διαφορά και ανεβαίνει κατηγορία χωρίς αγώνα μπαράζ. 
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα οι φίλοι της Δόξας δέχθηκαν  επίθεση από 80 οπλισμένους αγνώστους που προσπάθησαν να εισβάλουν στην κερκίδα των φιλάθλων της Οι οπαδοί της Δόξας τους απέτρεψαν απαντώντας με τον "κατάλληλο τρόπο" σε εκτεταμένης έκτασης και έντασης ιστορικά επεισόδια.
Ο αγώνας διεξάγεται αλλά η ομάδα επηρεασμένη ίσως, κάνει ένα πολύ κακό παιχνίδι, χάνει τον αγώνα με 1-0 και οδηγείται να παίξει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία σε αγώνα μπαράζ με τον Φωστήρα Ηλιούπολης.
Την 22/05/2011 σε μία κατάμεστη Εργάνη που βράζει, η Δόξα κερδίζει εύκολα τον αγώνα με 3-1 (Τσαγαλάς, Λεβέντης, Ρόπας) και ανεβαίνει στην Α’ κατηγορία. 
Αγώνας κομβικός γιατί την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Ήταν ο αγώνας που συσπείρωσε πάλι  τον κόσμο της Δόξας και ήταν καθοριστικός για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας.